Attunda hjälper dig med besiktning av skorsten och eldstad

Besiktning av skorsten och eldstad

Besiktningspaketet från SSR GODKÄND BESIKTNING® ger dig ett kvitto på att din nya skorsten och eldstad är byggda på rätt sätt. Konceptet är framtaget av SSR – Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund och besiktningen fyller alla branschens krav.

Installationsbesiktning

En eldstad som är byggd på rätt sätt efterlever de byggregler som byggnadsnämnden kräver. Du kan elda säkert under många år och du behöver inte oroa dig för att röken slår ner hos din granne eller sugs tillbaka in i huset. En installationsbesiktning försäkrar dig om att du fått valuta för pengarna och att din eldstad är säker.

Sprängbesiktning

Sprickbildning kan uppstå i kakelugnar eller skorstenar om det i närområdet pågår arbeten som skapar vibrationer. En sprängbesiktning utförs av sotaren före och efter arbeten i närområdet och ser till att du kan fortsätta elda säkert utan att få några tråkiga överraskningar.

Statusbesiktning

Misstänker du att det är dags för underhåll av skorsten och eldstad? Med sotarens statuskontroll och funktionsundersökning försäkrar dig om att din anläggning fungerar och är säker. Statusbesiktningen ser till att anläggningen är trygg och säker och kan spara dig pengar i det långa loppet eftersom eventuella fel upptäcks i tid.

Överlåtelsebesiktning

Detta är vår mest omfattande besiktning som grundligt går igenom eldstadens och skorstenens tekniska status. Vi jämför skicket på anläggningen med liknande eldstäder och skorstenar av samma ålder och vi tittar på hur den nuvarande eller tidigare ägaren använt och underhållit anläggningen. Därefter framställer vi en riskanalys som tillsammans med besiktningsresultatet ger dig ett tydligt förhandlingsläge när det är dags att diskutera prissättning.

Läs mer om SSR-godkänd besiktning® och se filmen från Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund.

Besiktning Norrtälje – vi besiktigar er skorsten & eldstad i Norrtälje

Sedan våren 2022 utför vi besiktning av skorsten och eldstad i Norrtälje. Detta ger dig ett kvitto på att din nya eldstad eller skorsten är byggd på rätt sätt.

Vi besiktigar er skorsten & eldstad, enligt branschens alla krav, så att ni kan känna er säkra. Låt oss hjälpa er med besiktning i Norrtälje!

Supersotaren Emilie