Läckagemätning och
täthetsprovning av villa

Attunda Sot & Vent är specialiserade inom täthetsprovning och provtryckning av villa och ventilation i Stockholm och norrort.

Om du har misstanke om otätheter i din villa och bor i Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Upplands Väsby, Upplands-Bro eller Norrtälje så kan vi på Attunda Sot & Vent hjälpa dig. Vi kan förklara de olika faktorerna som kan orsaka ojämn ventilation och värmeförluster.

Om du är mitt i en pågående byggprocess och om du vill säkerställa att huset är lufttätt inför slutbesiktningen bör du boka in oss för en läckagemätning. Detta kommer att ge dig ett bra underlag för eventuella framtida åtgärder.

Med hjälp av vår högeffektiva läckagemätning kan du upptäcka eventuella läckage omkring dörrar och fönster. Detta kommer att ge dig ett kvitto på att byggnaden uppfyller Boverkets krav enligt BBR 9:4, vilket är oerhört viktigt vid nybyggnationer, ombyggnationer och när man väntan på en slutbesiktning. Vi är verksamma över hela Stockholmsområdet, men främst i de norra delarna såsom Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Upplands Väsby, Upplands-Bro och Norrtälje.

Läckagemätning för villor – bättre komfort, hälsa & driftsekonomi!

Med Vår läckagemätning kommer att upplysa dig om eventuella luftläckor som kan ha uppstått under renoverings- eller byggnadsprocessen. Du kommer att få en klar bild om det finns några reparationsbehov och eventuella svagheter som bör åtgärdas innan dessa problem förvärras ytterligare. Med en läckagemätning får du en tydlig bild om vilka åtgärder som bör vidtas för att energieffektivisera din villa. Och inte nog med det, du kan även upptäcka eventuella risker för både både människa och byggnad.

Luftläckage kan framkalla en ökning av fuktnivån i huset vilket i sin tur kan resultera i tillväxt av mögel och fuktskador. Med vår högeffektiva läckagemätning kommer du att få konkret information om hur du på bästa sätt skapar rätt täthet. På grund av detta kan du även spara pengar på lite längre sikt och du kommer även att kunna avnjuta ett bättre inomhusklimat under årets alla dagar.

Expertrådgivning om läckagemätning av ventilationsanläggningen

Med hjälp av vår läckagemätning av ventilationen kan du få värdefull information gällande om ventilationskanalerna håller angivna täthetsklasser utifrån optimal luftcirkulation, samt ljud och energiförbrukning, m.m. Vår täthetsprovning utförs enligt SS EN 13779 och EN 12237 och kommer att ge dig en tydlig bild gällande hur pass effektiv som ditt ventilationssystem är.

Exempelvis om det finns otätheter i fogar, skarvar eller i kanalsidor kommer resultera i att för mycket luft behöver bearbetas i ventilationssystemets fläktaggregat. Dessa otätheter leder till att fläktaggregaten måste arbeta betydligt hårdare för att värma upp eller kyla ner luften vilket som regel leder till att driftskostnaderna stiger.

Kostnad för läckagemätning och täthetsprovning av villor

Baserat på dina specifika behov kan vi ta fram en skräddarsydd åtgärdsplan för en läckagemätning och täthetsprovning. Om du redan vet vad du önskar kan du enkelt välja något av våra paket här nedanför:

Läckagemätning av klimatskal eller Läckagemätning Pluspaket, där vi kombinerar en kontroll av både klimatskal och radonnivåer.

Har du frågor? Tveka inte att kontakta vårt ventilationsteam på 08-594 420 55 eller via kontaktformuläret.

Boka läckagemätning och täthetsprovning
av villa i Stockholms län

Kontakta mig gällande följande: 

    Angivna priser gäller inkl. moms.
    * Priser avser villa max 250 kvm inom Stockholms län. För uppdrag utanför länsgränsen tillkommer milersättning (mer info vid bokning)

    NYFIKEN PÅ VÅRA ÖVRIGA TJÄNSTER?

    Vi erbjuder ett flertal tjänster som är kopplade till inomhusklimat, komfort och hälsa, exempelvis Ventilationsrengöring, OVK och olika slags radontjänster. Om du är intresserad av att kombinera läckagemätning med någon av våra övriga tjänster, ring gärna våra ventilationsexperter på 08-594 420 55.

    Supersotaren Emilie