Rengöra imkanal

Imkanalen och spisfläkten är viktiga delar av ventilationssystemet. Brandfarligt fett samlas över tid i kanalerna och kan orsaka stor skada om det fattar eld. Fram till 2004 var det sotaren som med jämna mellanrum skulle rengöra imkanal och köksfläkt, men efter att regelverket förändrats är detta inte längre en del i sotarens uppdrag. Har du imkanaler som behöver rengöras i Stockholmsområdet eller Norrtälje är du varmt välkommen att kontakta oss på Attunda Sot & Vent.

Vem ansvarar för att rengöra imkanaler?

Fastighetsägaren har nu ansvar för kontroll och rengöring av dessa. Attunda Sot och Vent AB har kvalificerad personal som utför de här uppgifterna och det är därför ett tryggt val att anlita oss. Om du avtalar återkommande besök så håller vi koll på när kanaler ska rensas eller filter bytas och tvättas.

Enligt Plan- och bygglagen finns det ett besiktningskrav som gäller vid nyinstallation av spisfläkt eller imkanal. Kravet gäller också vid väsentlig ändring så som ombyggnation av imkanalen eller av hela köket.

Boka vårt baspaket för rengörning av imkanal

Du kan enkelt boka rengörning av imkanal och spisfläkt online genom att välja vårt Baspaket. Använd vår bokningstjänst och välj den dag och tid som passar dig bäst. Vi rengör imkanal och spisfläkt i Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Upplands Väsby, Upplands-Bro och Norrtälje.

Boka Baspaket rengörning av imkanal här
Supersotaren Emilie